Skip to content

Hey Woordkunstenaar in spe!

Tijd om je kunsten te vertonen! We willen jou, maar vooral je schrijfstijl graag beter leren kennen. Daarom zouden we graag een proefartikeltje van je ontvangen!

Hoe gaat dat in z’n werk? Heel simpel:

Stap 1: Bekijk onze voorbeeldteksten

Stap 2: Kies een onderwerp om over te schrijven

Stap 3: Schrijf een artikel en stuur ‘m op

 

typemachine mannenzaken

· EASY ARTIKEL PROCEDURE ·

Stap 1: Bekijk onze voorbeeldteksten

Niemand maakt het zich graag onnodig moeilijk in het leven, right? Om je niet volledig in het diepe te gooien hebben we hieronder twee voorbeeldteksten geplaatst. Gewoon even snel doorlezen, niet teveel als inspiratie gebruiken.

Voorbeeld 1:

Youtuber OnneDi krijgt haar zin door jankaanval

Spoiler alert!

Gisteravond was het weer tijd voor een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson. De survivalshow blijft scoren: deze keer keken er maar liefst 1,4 miljoen mensen!

We moesten deze week helaas afscheid nemen van misschien wel de meest sympathieke van het stel: Jaap van Deurzen. De man, die we kennen als crisis- en rampenverslaggever, kwam met 5 stemmen tegen er nét eentje te kort. Youtuber Dionne Slagter, beter bekend als OnneDi, ontsnapte met 4 stemmen op het nippertje aan de galg. Door haar zwakke optreden tijdens de proef leek haar vonnis echter getekend. Hoe ze het tóch overleefde? Youtubers zijn gewoon ontzettend goed in het produceren van krokodillentranen!

Dionne Slagter in tranen

Ze lijkt zo ontzettend stoer met al haar tatoeages, maar schijn bedriegt! Onnedi lijkt onder haar buitenste laag – een goede laag trouwens! – een klein hartje te hebben. In een loodzware proef waarbij collega-Youtuber Kalvijn als een aapje langs alle touwen wist te klauteren bleef Dionne reddeloos verloren achter, met een hoop tranen als gevolg. De 28-jarige blondine verkeerde in zo’n zwaar teleurgestelde staat, dat ze de rest van de aflevering nodig had om uit te snotteren. En daar kregen haar zichtbaar geïrriteerde kampgenoten na een tijdje écht genoeg van. De enige die het voor haar opnam? Juist ja, ‘Ome’ Jaap – held! Van Deurzen heeft haar naar eigen zeggen nog even ‘getroost in het water’. Ouwe regelaar.

Negatieve aandacht is ook aandacht

Maar waren de tranen van Onnedi wel zo oprecht als ze leken? Met momenten leek ze net een klein kind die haar zin niet had gekregen in de snoepwinkel. Een hoop snotteren maar weinig échte tranen. Wat blijkt? Dit huilenbalk-gedoe lijkt gewoon een dingetje te zijn onder vloggers! Op het Instagramkanaal ‘Waaromvloggersjanken’ wordt deze huil-strategie genadeloos blootgelegd: lopen de views op je Youtubekanaal terug? Gewoon ‘n huilfilmpje uploaden, en iedereen wil weten wat er aan de hand is. Een tijdloze succesformule, die dus ook goed blijkt te werken op een onbewoond eiland! Je raadt het al: Onnedi is op dit gebied ook een échte prof. Potje, janken, iedereen ergert zich dood, maar tóch de eliminatie-dans ontspringen? We zeggen altijd maar zo, negatieve aandacht is ook aandacht…

Andere bekende namen, bijvoorbeeld Monica Geuze, Anna Nooshin en dus ook huidige deelnemer Kalvijn verschenen al eerder op ‘waaromvloggersjanken’. We verwachten dan ook dat zodra hij op het hakblok terecht komt, er zeker ook tranen zullen vloeien. Maar hoe geëmancipeerd we met z’n allen ook zijn, mannentranen scoren nog steeds minder goed dan vrouwentranen…

Geus blijft nuchter

Ondertussen was Rob Geus bezig met andere, veel belangrijkere vraagstukken om zijn kop over te breken. Na lang peinzen concludeerde hij dat de voedselvoorraad, zonder bron van inkomst, begint te slinken. Die gaat ooit nog een Nobelprijs winnen!

Voorbeeld 2:

Puck Moonen ‘gestalkt’ door ex Dafne Schippers

Nicky Romero heeft duidelijk een ‘ding’ voor sportieve vrouwen. Hij pakt het bij de beeldschone wielrenster wel iets té fanatiek aan…

Betrapt!

Betrapt, ouwe snoeperd! We bevonden ons deze middag – puur werkgerelateerd natuurlijk – op de Instagrampagina van Puck Moonen, en zagen daar, naast talloze prettige plaatjes, één ander ding in het oog springen: wereldberoemde DJ Nicky Romero reageert op werkelijk élke foto van de beeldschone wielrenster!
Puck Moonen stalker Nicky Romero

Nicky Romero wil té graag

Nicky Romero, die tot 2017 een relatie met atleet Dafne Schippers had, pakt het fanatiek aan. Het ging deze zomer uit met zijn vriendin Lisa, en sinds augustus is hij ‘stamgast’ van Pucks Instagramkanaal. Hij moet wel gaan oppassen, want het begint een beetje stalkerig over te komen. We snappen dat Nicky een ‘Harde broek’ krijgt (zijn woorden, zie foto hierboven) van fitte sportvrouwen, maar je hebt dorstig en té dorstig. Zou hij weten dat je ook privéberichten kan sturen? Op die manier hoeft niet de hele comments-sectie mee te ‘genieten’ van zijn wanhopige pogingen!

De aanhouder wint niet altijd

Zijn weinig subtiele versierpogingen worden inmiddels ook op de hak genomen door anderen: “Blijf proberen, Nicky”, “Je kan beter plaatjes draaien” en “is ie weer, hoor”. Toch is een kleine blijk van waardering op z’n plaats. Nicky doet schaamteloos wat wij ook allemaal wel zouden willen! Maar na úren hengelen zonder vangst hadden we in zijn plaats inmiddels een andere stek opgezocht…

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk alle artikelen onder onze huidige naam Mokkels

Mokkels? Nu heten we inderdaad nog zo maar we werken hard aan een rebranding naar Mannenzaken

Stap 2: Kies een onderwerp

Hopelijk heb je na het lezen van de voorbeeldteksten een beetje ‘n idee van de tone of voice die we zoeken. Bij het zoeken naar een onderwerp kijken we naar (vaak actuele) zaken, om vervolgens een leuke invalshoek of gekke randzaak uit te kiezen om onze pijlen op te richten. Hierbij proberen we op een humoristische manier telkens het randje op te zoeken. Zo schrijven we in voorbeeld 1 niet in algemene zin over Expeditie Robinson, maar richten we ons op een randzaak binnen de aflevering: de tranen van Onnedi, waarbij we ook nog speculeren over achterliggende motieven. 

Kies nu je eigen onderwerp. Als richtlijn schrijven we vaak over onderwerpen zoals vrouwelijk schoon, media & vermaak, sport & muziek. 

Stap 3: Schrijf een artikel

Tijd om te schrijven. Zoals je eerder al gemerkt hebt doen wij niet zo moeilijk over dingen. Ik hoor jullie denken: “Aantal woorden?”. Verras ons maar. 

Klaar met schrijven?

Mail je artikel naar daan@blixem.nl (vermeld ook je naam even)